Vin sărbătorile pascale... Floriile și Paștele se apropie, dar cum ne pregătim să le întâmpinăm ?
Pe la noi, la români, ne pregătim întâi frigiderul, să avem masa plină și burta pe măsura.
Să fie în primul rând multe ouă!!! roșii verzi, galbene, albastre dar și variantele pastelate: roz, lila, orange, și de ce nu variantele moderne și “cool” (nu ești în trend dacă lipsesc) : argintiu și auriu, plus ultima aderare la tendințele sezonului : marmorate !! Te și întrebi, oare mai știe cineva ce însemnă vopsirea unui ou în roșu de Paste??? Problema e că bietele găini (stresate), nu au mai ouat conform graficului de sărbători, așa că prețul e cam piperat. În curând gospodinele vor fi mai stresate decât găinile.
Apoi trebuie să ai pe masă multă, multă carne de miel în primul rând, dar și de curcan, cocoș sau de struț să fi în trend și neapărat un pește, dar nu autohton că te râde lumea, ne batem pe varietățile exotice și pe fructele de mare, iar obrazul subțire cu o bucată de Somon se ține.
Urmează dulciurile: Cozonac și pască! Dar ce cozonac??? Și ce pască??? pentru că bunicile au cam uitat să transmită rețeta sau nu au mai avut cui (nu-i nimic o găsim pe net), dar mai bine cumpărăm de la supermarket Panettone cu cremă de finetti și glazură de cocos.
Mai rămâne vinul, sau țuica, sau ambele, că la așa masă bogată trebuie să stropim din belșug. N-ar strica și puțin cocktail cu votcă sau tequila ca să fie arderile mai intense și să fi în trend.
Și uite așa am alcătuit un meniu perfect adecvat timpurilor și tendințelor, care e departe de ceea ce a însemnat Paștele odată. Dar who cares???
Despre experienta flmului BBC. Serialul Casualty
Acum 10 ani
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu