miercuri, 6 februarie 2013

Mănânci, crăpi !!!

Nimic nu mişcă în ţara asta fără acest guru al halelii, acest ayatollah al ciorbei de urzică, nenea ăsta cu nume imposibil, Mencinicopschi. Vreţi să ştiţi cum să vă hrăniţi? Întrebaţi-l pe M. El şi numai el deţine secretul. Mai încearcă unii să se bage în treabă, nelipsiţii cercetători britanici şi americani, care găsesc mereu chestii revoluţionare. Ba că e bună cafeaua, ba că nu e, ba că să bem bere, ba că mai bine zeamă de alge. Nişte amatori. Noi îl avem pe Mencinicopschi! Ei, să vedem.
Carne? Nu, că orbeşti. Lactate? Nu, că te tâmpeşti. Dulciuri? Nu, că te loveşte damblaua. Mezeluri? Ce, eşti nebun? Hm, dar nici plantele nu-s în regulă, că sunt modificate genetic. Şi mai au şi nitriţi. Peştele are mercur, păsările au gripă, vaca e cam nebună, iar porcul e prea porc. Ouă? Nu, că sunt găinile melancolice. A, şi apa de la robinet e cam naşpa, că-i contaminată. Hrana ideală ar fi, după Mencinicopschi, friptura de vânat, merele pădureţe şi apa de izvor. Că aşa mâncau strămoşii noştri. Treaba e că şi vânatul a prins gustul hranei din conservă. Adică, din containerele de gunoi. Mere pădureţe nu prea găsim, rămâne doar apa de izvor. În nici un caz îmbuteliată, plasticul e cancerigen!
Mor să ştiu ce mănâncă nea Mencinicopschi. Eu cred că are în spatele casei o mică fermă, cu găini fericite şi legume îngrăşate cu rahat natur. Sau, bagă în el salamuri şi fast-food-uri şi râde cu gura plină de cei care îl ascultă. Mai dau pe net, că sunt nelămurit rău. Mâncaţi bio, ne îndeamnă alţii. Şi folosiţi doar vase de lemn şi de lut. Să nu vă pună naiba să băgaţi mâncarea în oale de metal sau de sticlă, că ăia sînteţi. Prăjeală? Ferească sfântul. Fierbere? Stricaţi vitaminele. Sare? Zahăr? Niciodată.
Atunci ce? Notaţi: seminţe de susan, sucuri de aloe vera, muguri de plop, fiertură de ovăz, ciuperci shittake (nu mă întrebaţi), lapte de soia, unt de migdale, germeni de fasole, suc de pătrunjel. Aha! Dar o slană afumată de Târgu Secuiesc, cu telemea de Sibiu, pită de Hălchiu, ceapă de Făgăraş, usturoi de Copălău şi-un păhăruţ de vinars de la Brad, am voie? Nu? La naiba! Nu cred că mai apuc suta!

0 comentarii: