sâmbătă, 3 noiembrie 2007

RĂZBOIUL CU LEHAMITEA

Preferăm să gândim că nouă n-are să ni se întâmple niciodată. Preferăm să ne ferim şi gândurile şi privirea. Să ne îngropăm adânc revolta şi neputinţa. Dar cu toate acestea, realităţile dramatice există. Macină oameni şi suflete, fără ca noi să ştim prea multe amănunte.
Aservite sau nu politic, mass media au încercat să ia o faţă umană zilele acestea.Sau cel puţin când au prezentat o problemă, anume drama Lianei Stanciu. Detaliile poate le ştiţi, şi nu despre ele vreau să vorbesc aici. Ci despre faptul cutremurător că micuţa fiinţă lovită de cancer este exponenta unei întregi categorii de pacienţi, condamnaţi la moarte, de SISTEMUL SANITAR ROMÂNESC.
Oamenii aceştia au avut şansa de-a strânge, într-o campanie umanitară, banii de care au nevoie la Viena. Dar restul de 10 000 de bolnavi???? Atâţia sunt în statisticile CNAS (ăsta este numărul care se vehiculează). Mihaela Rădulescu, chiar să vrea, nu poate face campanii umanitare pentru toţi.
Orice angajat cu acte-n regulă în ţara asta, plăteşte bani grei, lunar, în fondul asigurărilor de sănătate. Salariul mediu pe economie cred că lasă în jur de 100RON /lună, 1200/an. Câţi muncim? 10 milioane din 22???? Sunt bani mulţi, destui pentru a trata civilizat fiecare bolnav în parte. Dar când incompetenţa, birocraţia şi hoţia îşi dau mâna şi conduc un minister, se ajunge ca bolnavii să supravieţuiască potrivit “selecţiei naturale”, sau vorba bunicilor “câte zile-o avea de la Dumnezeu”.
Păi atunci de ce să mai plătim Asigurarile??? De ce să le dăm 12 milioane pe an??? Să aibă tâlharii de la sănătate din ce să-şi finanţeze opulenţa??? Şi eu când spun c-am moştenit de la comunişti resemnarea asta idioată....!!! Fix pe asta mizează nemernicii de politicieni când îi doare-n cot de bolnavii de cancer, de şcolile care se dărâmă, de drumurile ca-n Congo...
Eh, şi ce-or să ne facă, fraierii ???
Noi să trăim bine, şi să fim sănătoşi!

0 comentarii: